Winkelwagen 0
€ 0,00

originele velgen herkennen

Originele velgen

Om originele velgen te herkennen hoeft u geen getrained oog te hebben. Het eerste waar u naar moet kijken is hoe de velgnummer in de velg is gezet. Wanneer de velgnummer en velgwaardes erin zijn gestempeld dan kunt u ervan uitgaan dat het een immitatie velg is. Originele velgen hebben namelijk velgnummer en velgwaardes erin staan die zijn gegoten. u kunt dan met u vinger erover heen gaan en u voelt dan de nummers. vaak staat er in immitatie velgen ook een LK (lochkreis=steekmaat) stempel. dit geeft aan welke steekmaat de velg heeft. Originele velgen hebben deze vrijwel niet.

Direktsets

Daarnaast zijn er ook nog de zogenoemde direktsets in omloop. deze kunt u herkennen aan het KBA nummer dat in 95% van de velgen voor op de velg staat. KBA staat voor Kraftfahrtbundesamtes. Dit betekend dat de velgen aan strenge tests voldoen en vrijgegeven voor de europese markt. De velgen worden dan ook met een ABE papier geleverd waarin staat voor welke auto's deze zijn vrijgegeven. De ABE (allgemeine Betriebserlaubnis) is alleen van toepassing in duitsland en België. In veel gevallen zijn de velgen die een KBA nummer hebben van goede fabrikanten zoals o.a. Alutec, BBS (huismerk van BMW), Ronal (huismerk van Mercedes), AEZ etc etc.

Huismerken van Autofabrikanten

Automerken hebben vaak zelf geen afdeling waar ze velgen produceren. Dit laten ze doen door diverse grote merken o.a. ATTS, BBS, Ronal. Deze fabrikanten produceren dan onder strenge voorwaarden van de autofabrikant de velgen.  Dit betekend dat het voor kan komen dat wanneer u originele velgen van mercedes hebt dat het logo van Ronal erin staat. 

originele velgen herkent u wanneer de nummers duidelijk gegoten zijn in de velg en in 9 van de 10 gevallen ziet u ook het logo van het automerk zoals hieronder te zien is:

originele velgen herkennen - velgengroothandel.nl

 

Immitatie velgen hebben vrijwel allemaal de ET waarde, steekmaat  en velgbreedte erin gestempeld. Vaak staat ook in de velg "not OEM" (Original Equipment Manufacturer) ook zal het automerk logo er niet in staan.